Besparen op het bouwen van een caféracer

Een caferacer is een vaak zelf opgeknapte motorfiets die is omgetoverd tot een sportief model. Dit kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren worden ingevuld. Daarom is er online ook genoeg inspiratie te vinden. De eerste caféracers zijn ontstaan toen er nog relatief weinig sportieve motorfietsen verkrijgbaar waren. Door gebrek aan beter besloten een aantal mensen daarom ook om zelf te gaan sleutelen aan hun motoren. Trots op het resultaat paradeerden ze vervolgens voor druk bezochte locaties. Meestal cafés. De term café racer was geboren.
Is het ook altijd jouw droom geweest om een eigen caféracer te bouwen? En kan je niet wachten om al jouw creativiteit de vrije loop te laten? Maar heb je slechts een klein budget tot je beschikking? Geen probleem! Er zijn verschillende manieren waarop je veel kunt besparen en eenvoudig binnen je budget kunt blijven. In dit artikel geven we een aantal nuttige budgettips.

Kies de juiste basismotor

Laten we beginnen bij het begin. Om een caféracer te kunnen bouwen is het natuurlijk eerst belangrijk om over een basismotor te beschikken. Je zal het misschien niet verwachten, maar deze moet wel aan enkele zaken voldoen. Zo is het prettig als de rug van de motorfiets gestroomlijnd is. Zorg er daarnaast voor dat er zo min mogelijk extra’s zijn. Een naked bike. Een zeer populaire basismotor is de Honda CB. Dit is een prima motor om mee te beginnen en hij kost relatief weinig.
Bij het kopen van een basismotor is het van belang dat je op de kwaliteit let. Natuurlijk wil je hier niet te veel aan uitgeven, maar als een bepaalde prijs te mooi om waar te zijn lijkt dan is dat meestal ook zo. Het zou zonde zijn als je een motor van slechts vijfhonderd euro koopt, maar hier vervolgens wel voor duizenden euro’s aan moet opknappen. Enkel een stel nieuwe en stoere gashendels bij Caferacerwebshop.nl, nieuwe koplampen of knipperlichten aanschaffen kost de kop niet, maar wanneer álle onderdelen vervangen moeten worden is dit toch een ander verhaal. Blijf realistisch en kritisch bij de aankoop van de juiste basismotor. Zo bespaar je ongemerkt al heel veel geld.

Laat moeilijke klussen aan professionals over

Natuurlijk kan je ontzettend veel geld besparen door de meeste klussen zelf te doen, maar dit is helaas lang niet altijd mogelijk. Wanneer je een bepaalde klus moet doen die je nog nooit gedaan hebt én wel heel belangrijk is, dan doe je er goed aan om voor deze specifieke klus een professional in te schakelen. Dat voelt misschien een beetje zuur, maar zo voorkom je dat je straks meer schade aanricht dan goed doet. De kans is dan immers groter dat je uiteindelijk voor nóg meer kosten komt te staan.
Natuurlijk blijven er ook nog altijd klussen over die je gemakkelijk zelf kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de koplichten of het installeren van een db killer van Caferacerwebshop.com. Met enige skills en ervaring zijn dit van die dingen die je zeker zelf kunt uitvoeren. En het zou je nog verbazen hoeveel geld je daarmee uitspaart!

Rubix Marketing logo