De gietvloer. De vloer die ligt als gegoten.

Gietvloeren zijn mooi en hip. En wanneer de vloer goed is gegoten door een vakman gaat deze jaren mee, zonder kans op scheuren. Of het nu om een woonkamer of een doucheruimte gaat, er zijn vele voordelen bij het hebben van een gietvloer.

Een vakman inschakelen voor het succesvol aanbrengen van een gietvloer in een woning is zeker aan te raden. Vloerverwarming, naaldhakken of kleine kinderen, het zijn allemaal bepalende factoren die de levensduur van een vloer zeker beïnvloeden.

 

Volledig naar eigen smaak

Gietvloeren zijn makkelijk in het onderhoud en zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Eenvoudig egaal of met een swirl van een andere kleur erin, of een vloer met glitters kunnen allemaal worden gekozen. Er zijn nogal wat mogelijkheden dus voor iedere smaak is er een gietvloer te vinden.

De naadloze gegoten vloer is een gebruiksvoorwerp wat ook kan verkleuren of scheuren. Een vakman kan tips geven om deze zaken te kunnen voorkomen. Het is mogelijk om een gietvloer met vloerverwarming te nemen. Een vakman weet van laagdiktes en verstevigingen dus het is niet verkeerd om die te raadplegen.

Soorten en maten

Iedere vloer heeft zijn eigen functie, of het nu om een toiletruimte gaat of de woonkamer. Er bestaan meerdere soorten materialen die gebruikt kunnen worden om een vloer mee te gieten. Het ene materiaal is slijtvaster dan het andere en dat gaat ook over de elasticiteit. Polyurethaan, cementgebonden, epoxy, acrylaat zijn een aantal voorbeelden van materialen waaruit gekozen kan worden.

Een fijne en mooie gegoten gietvloer in een woonkamer of badkamer, is een aanwinst voor een woning. De vloer is na het gieten en drogen niet alleen waterdicht maar ook nog eens comfortabel om overheen te lopen. Belangrijk is om goed in de rondte te kijken naar de prijzen en de prijsverschillen. De vakman is de aangewezen persoon om een vloer te laten gieten.

Twijfel je nog of de gietvloer wel iets voor jou is? Bekijk dan bij Hier is alles Wonen de vloerentrends van dit jaar. Wellicht zit daar jouw vloer bij!

Rubix Marketing logo