Tips om snel mollen in de tuin te bestrijden

Ah, eindelijk! Na een lange dag hard werken in de tuin, plof je eindelijk neer in één van de comfortabele loungebanken. Lekker genieten van een kop koffie, een goed boek en een prachtig uitzicht. Maar zie je het nou goed? Op het gazon zijn duidelijk molshopen te zien. Zelfs bij jouw sierlijke melkbus en net gekochte deksel melkbus 40 liter is een spoor van mollen te zien. En laten we heel eerlijk wezen, dit is toch wel de grootste nachtmerrie voor de meeste tuinliefhebbers.
Op het eerste gezicht lijken mollen zeer lieve beestjes. Dat zijn het misschien ook wel, want ze hebben eigenlijk niet in de gaten wat voor catastrofe ze aanrichten. Toch een fijn idee dat ze niet expres jouw tuin opzoeken om je tot last te zijn. Toch is het wel zaak om deze beestjes zo snel mogelijk te bestrijden. Maar hoe pak je dit precies aan? Hier volgen enkele handige tips!

Mollen carbid gebruiken

Bijna iedereen is wel bekend met het fenomeen carbidschieten. Wanneer we spreken over mollen carbid is dit dan ook wellicht het eerste wat in je hoofd opkomt. Toch kan carbid nog op veel meer andere manieren worden gebruikt. Het is niet enkel iets wat tijdens de jaarwisseling in een melkbus wordt gestopt. Ook een deksel melkbus 40 liter kopen is niet nodig. Maar hoe werkt het dan wél tegen mollen?
Het grootste voordeel van mollen carbid is dat het zeer effectief werkt en ook nog eens uitermate dier- en milieuvriendelijk is. Bij het gebruik van mollen carbid wordt de mol namelijk niet gedood, maar enkel uit de tuin verjaagd. Mollen carbid zien er eigenlijk uit als korrels. Wanneer deze korrels in aanraking komen met water, produceren ze een gas. Dit gas heeft een zeer penetrante geur. Hoewel mollen zo goed als blind zijn, hebben ze wel een sterk ontwikkelde reukzin. Hierdoor zullen zij de geur al snel verschrikkelijk vinden en een ander tuintje op zoeken.
Toch kleeft er helaas ook wel een nadeel aan mollen carbid. Want hoewel de meeste mollen inderdaad overstag gaan en de tuin verlaten, zijn er ook nog genoeg eigenwijze exemplaren die zich niets van de geur aantrekken en blijven zitten waar ze zitten. Voor die mollen moeten er nog meer trucen uit de kast worden getrokken.

Mollenklem

Wanneer je echt alle diervriendelijke methodes al hebt geprobeerd, dan blijft er nog maar één ding over. Mollen vangen is misschien wel het lastigste wat er is. Bovendien moet je er ook voor zorgen dat hij na de vangst niet direct ontsnapt. Een snelle en vrijwel pijnloze dood is dan ook de enige oplossing in dergelijke gevallen. Hier kan een mollenklem voor gebruikt worden.
Het is belangrijk dat de mollenklem op de juiste manier geplaatst wordt. Wanneer deze niet goed wordt afgesteld, loop je het risico dat de mol enkel enorm veel pijn lijdt en niet direct sterft. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Bovendien kan het ook nog eens gebeuren dat de klem helemaal niets uithaalt, omdat je deze niet op de juiste manier hebt afgesteld. Kortom, het vraagt om de nodige ervaring en kennis. Wie dit niet heeft, kan om hulp vragen bij een mollenklem webshop. Door hun instructies en aanwijzingen op te volgen is de kans groot dat je succesvol zal zijn in het bestrijden van de mol.

Rubix Marketing logo